Tök-krém

 2010.10.03. 16:28

Az apué az eredeti recept, de persze ehhez is hozzá nyúltam egy picit. Létezik a mindenki által ismert és szeretett padlizsán krém, azaz a vinete. Ez gyakorlatilag annak egy átgondolt változata. 

Először is kell hozzá egy zsenge tök, kb 750grammos. Ezt úgy ahogy van, egészben fel tesszük főzni egy edénybe, akár egy órára is. Egy villával tudjuk ellenőrizni, hogy megfőtt-e. Ha kész, leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. Én konkrétan nagyon kihűtöttem, mert amikor megfőtt, elmentem bulizni és csak másnap készítettem el J

Ha kihűlt keresztbe kettévágjuk, és egy kanállal kikaparjuk a magját, majd egy tálba kikanalazzuk a húsát. Nagyjából összedaraboljuk, majd egy krumplinyomóval jól összenyomjuk. Ezzel nem csak pépestjük, hanem kinyomjuk belőle a felesleges vizet, amit leöntünk róla. Ekkor, megszórjuk fekete borssal, kevés cukorral, kevés fokhagymával, csepp ecettel, és egy nagyobb adag majonézzel, és jól összekeverjük.  Majd bevágjuk a hűtőbe pár órára és utána fogyaszthatjuk pirítóssal és nélküle is!!

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrolove.blog.hu/api/trackback/id/tr722341814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása