Fahéjas tekercs

 2010.10.03. 17:36

 

Most csak gondolatban főzök, vagyis sütök. A kanapén ülök betekercselve. Nem tudok fogyókúrázni. Nincs nagy gond, csak pár (engem) zavaró kiló, de képtelen vagyok rávenni magam a koplalásra, és általában arra is, hogy este 8kor még elmenjek edző terembe. Nem rég rátaláltam egy horoszkóp fogyókúrára. Nem hiszek a napi horoszkópban, de abban igen, hogy hatással van ránk, milyen csillagzat alatt születtünk. Halak vagyok (Kos aszcendenssel, bár számoltam már Bikát is, de ízig-vérig halak vagyok !!!). Azt írja, hogy sajna én képtelen vagyok bármilyen fogyókúrára. A végletek embere vagyok az ételek terén, mert oda vagyok a kulináris élményekért, de egy hétig is elvagyok ugyanazzal a menza kajával. És bele gondolva, így is van. Imádom a finom sajtokat, a fehérboros fekete kagylót, a sült fácánt áfonyával, és sült almával, de elvagyok én a csótányosnak becézett menzás milánóival is. Kifejezetten szeretem a fröccsöt, akár folyóborból is, de elmerengek egy testes mély száraz vörös bor zamatában is. Visszatérve a horoszkóp diétához, azt írta, hogy nincs más választásom csak a koplalás! Csak így egyszerűen! Délig egyáltalán ne egyek, aztán ebédre jöhet egy kis saláta, lehetőleg semmilyen húst ne egyek mellé, aztán uzsonnára pár szem gyümölcs, vacsira (szigorúan csak 6ig) ismét sali. Azaz 24órából ne egyek 18at és a többiben csak zöldet. Aha, na neeem!! Szóval itt ülök a kanapén égető zselébe tekercselve, és élvezem, ahogy körül vesz a mennyei fahéj illat, és gondolatban fahéjas csigát sütök, (sőt, ha már tekercsekés, akkor fahéjas tekercs J ) mert az nagyon-nagyon finom, langyosan, porcukorral a tetején. Érezem is az ízét!

Körbe néztem a neten, nekem ez tetszett a legjobban. Ha lement azaz 2-3kiló megsütöm, és nyilván átvariálom picit…

 

Tésztához:

50 dkg liszt

2 tojássárgája

2 dkg élesztő

4 dkg margarin

4 dkg porcukor

2 és fél dl langyos tej

 

Töltelékhez:

10 dkg margarin

14 dkg porcukor

1 kk. őrölt fahéj.

Az élesztőt a meglangyosított tejben felfuttatjuk, és a tésztához való anyagokból puha rétestésztát gyúrunk, amit jól kidolgozunk. 3/4 óráig langyos helyen letakarva pihentetjük. Utána vékony téglalap alakúra kinyújtjuk és megkenjük a jól kikevert töltelékkel. A tésztát henger alakúra felcsavarjuk, és 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és a tésztakarikákat laposan 2 cm távolságra belefektetjük. Az oldalát és a tetejét a tojásfehérjével megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük. Utána lassú tűznél sütjük.


 

És, már kész is van! Eltelt közel 2óra, levágom magamról a fóliát, és megeszek egy nektarint. Az is finom fahéjjal… sőt grillezve, úgy hogy előtte fahéjas cukorba forgattuk, de ez asszem egy másik recept, egy másik sztori, de legalábbis tekercselés! J

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrolove.blog.hu/api/trackback/id/tr282341932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása