Anyu a frászt hozta rám! Arról tudtam, hogy ha hazamegyek, akkor ott lesznek nálam, hiszen bejöttek a kulcsért a Hugival, de azt nem gondoltam volna, hogy azt fogja elmesélni, hogy milyen finom a hústekercsem! Nem, nem azért csodálkoztam, mert nekem nem ízlett amikor elkészült, sőt 1-2nappal később is, csakhogy ennek már 1hete! Eltelt azóta két nap, és anyunak semmi baja, úh gondoltam mégis leírom a receptjét.
Ez egy pofon egyszerű recept és ízre nem hasonlít a stefánia szeletre, ami számomra pozitívum, és nagy szerencse, mert nem igazán csípem!
500 dkg darálthús
1 tojás
Fűszerek: só, bos, pirospaprika, zöldfűszer
Olaj
Sajt
Újhagyma
Sonka (A nagyobb féle szeletből kb. 3-4szelet, a kisebből 6-8
Pritamin, vagy kaliforniai paprika (ha 3színű, akkor színesebb)
Alufólia
Tepsi, sütő J
Egy tálban összekeverjük a húst a fűszereket és a tojást.
Az asztallapra kifektetünk egy hosszabb alufólia daradob, és azt a részét amelyikre a húst fogjuk kifektetni vékonyan beolajozzuk. Szóval, téglalap alapura kilapítjuk a húsos masszánkat. Vékonyan megszórjuk karikára vágott újhagymával, ráfektetjük a sonkaszeleteket, rá a julienre vágott paprikát (függőlegesen) ( ha stefániamániások vagyunk akkor szeletekre vágott főtt tojást) és végül a reszelt sajtot. És, ekkor feltekerjük. Természetesen úgy, hogy fólia ne maradjon benne! J Szorosan összeterjük fólia végét, nehogy a sajt és finom szaft kicsorogjon J Beletesszük egy tepsiben és bedobjuk a sütőbe kb., 180fokon készre sütjük, majd azbeszt ujjak segítségével kibontjuk a tetején a fóliát, és pirosra sütjük. Ha kész, kivesszük és várunk, és várunk miközben csorog a nyálunk, mert ha most esünk neki, akkor nem tudjuk szépen felszeletelni.
Melegen, hidegen és most már tudom egy hetesen is isteni J J
Ui: legközelebb kéksajttal próbálom ki