Ezt a receptet egy barátnőmtől lestem és annyira jó, hogy szinte nem is változtattam rajta J
Azért szeretem, mert seperc alatt összedobható! Jó,jó azért be kell ugrani hozzá a boltba, de szerintem ez a legbonyolultabb és leghosszabb ideig tartó része. A kosárba a következők minden féle képen kerüljenek bele:
15dkg füstölt főtt tarja
20dkg gépsonka
15 dkg füstölt sajt
20-25 trappista
500ml 20%-os tejszín
1cs spagetti tészta (durum J )
1db közepes hagyma
vaj
Egész szerecsendió
Olaj, só, bors gondolom van otthon, bár nálam sose lehessen tudni, szóval J
Első lépés: feltesszük a vizet forrni, egy magas falú fazékba kevés olajjal. Sót, még ne tegyünk bele, mert attól lassabban fog felforrni a víz.
A hagymát apró kockára vágjuk, tényleg apróra. A sonkát és a tarját vékony csíkokra (ha zöldség lenne azt mondanám julienre, ha tészta akkor metéltre, de ez felvágott, úh vékony csíkokra) A Füstölt sajtot és a trappista felét a nagy lyukú reszelőn a másik felét a kislyukún.
Mire ezzel végzünk, felforr a víz. Ekkor beletesszük a sót és a tésztát.
Egy középmagas serpenyőben kevés olajon megdinszteljük a hagymát. (trükk: sózzuk és picit fedjük le a hagymát, seperc alatt levet ereszt, nem ég le.) Ha kész a hagyma, dobjunk bele egy pici vajat, hogy majd selymesebb legyen majd az étel. Rádobjuk a tarját és sonkát, picit megpirítjuk. Borsozzuk, felöntjük a tejszínnel (A 20%os tejszínnél nem szoktam szórakozni, egyszerűen levágom a doboz tetejét, így nem kell azon a pici résen kipréselni, és a dobozban se marad semmi.), Beledobjuk a kétféle sajtot, amikor beleolvadt, reszelek bele egy kevés szerecsendiót. Ekkor megkóstolom, ha kell után fűszerezem. (Egy kis kakukkfűtől sem fog megsértődni) Lekapcsoljuk, és leszűrjük a tésztát, eddigre az is elkészült. Ha az egészet aznap megesszük, akkor össze is keverhetjük, ha nem, jusson eszünkbe, hogy a tészta beszívja a szószt. Nagyon finom lesz, csak a melegítésnél mindig alá kell önteni egy kis tejet vagy tejszínt. Ja, a tálalásnál nem felejtsük el megszórni sajttal!